Passie voor Rozen | Rozenkwekerij en Rozentuin FilRoses

Welkom 'Au Fil des Roses' deze week 16, 17 et 18 juni

De tijd is gekomen om u uit te nodigen op onze opendeurdagen 'Au Fil des Roses'. Het feest vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 juni. We openen onze deuren op vrijdagochtend om 10 uur. Het is altijd met groot genoegen dat wij u welkom heten in de Rozenkwekerij en rozentuinen en we willen u graag begeleiden door de steegjes die u zullen leiden naar de binnenplaats of de tuin van Mireille.

Au Fil des RosesRosier Desdemona

Of je nu gepassioneerd bent, toekomstig gepassioneerd of gewoon een bezoeker, wij wensen jullie allen van harte te verwelkomen!
Enkele uren om gezellig te delen met familie of vrienden in een betoverend decor van duizenden rozen, mooie vaste planten en tuindecoratie.

Het is ook een kans om u met uw mooiste hoed te kleden. Dit geeft u recht op 10% korting op alle rozelaars. Wij vergeten niet u erop te duiden dat onze collega-kunstenaars hun mooiste creaties zullen presenteren.

Niets dan het beste voor U!

De meest uitgesproken wensen van onze bezoekers:
"Ik wil een rozelaar die het hele seizoen bloeit, geurig is en zeer weerbaar is tegen ziektes en koude.”

Over de laatste tien jaar hebben we honderden variëteiten getest om alleen de beste te behouden!

Neen, we beschikken niet over alle soorten rozen, maar eerder over een complete catalogus die de top rassen bij elkaar brengt geschikt voor alle doeleinden, van terras-rozelaars tot de reuzen die op uw grote bomen zullen bloeien en herbloeien. U kan met een gerust hart uw keuze maken in onze catalogus, u hoeft zich niet te bekommeren over de weerstand, de herhaalde bloei of een gemakkelijke teelt indien u de basisregels volgt van Mireille en Philippe.

Onder de geselecteerde variëteiten kan u uiteraard de Engelse rozen van David Austin terugvinden. We hebben de laatste vijftien jaar nog nooit onze voorkeur voor dit type rozelaar onder stoelen of banken gestoken. Deze mooie Engelse rozen hebben alle problemen van kracht en ziekteresistentie volledig gewist en beantwoorden volledig aan alle bovengenoemde criteria.

Wereldwijd, kunnen we de geverifieerde kwekerijen David Austin op vijf vingers tellen. We zijn nog steeds de enige gecertificeerde Belgische kwekerij. Elk jaar hebben wij, traditioneel op de opendeurdagen, het voorrecht om ten minste drie nieuwe rassen te introduceren. Ze zijn gedurende 10 jaar getest onder het Engelse klimaat, een beetje lastiger dan het onze, voor wij ze u voorstellen.

Exclusief: James L. Austin, Dame Judy Dench en Vanessa Bell.  Wij bieden deze aan met al hun geparfumeerde bloemen, genuanceerde kleuren en ongelooflijke charme!

3 nouveautés Austin

Niet alleen Engelse rozen! Ook vele soorten uit Duitsland, Denemarken, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten die zich meer dan een decennium hebben bewezen, geplant in ons klimaat en ons land.

Opgevoed en geteeld met liefde en passie, zullen onze mooiste planten ons snel verlaten. Ze staan te popelen om hun nieuwe pleegouders te leren kennen met wie zij vele jaren van geluk zullen delen.

Praktische informatie opendeurdagen 'Au Fil des Roses':

  • Wanneer? Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni, 2017, van 10u tot 18u.
    Waar? Rozenkwekerij FilRoses, Le Temps des Roses - Achille Motte straat 19, 1350 Orp-le-Grand (toegang via Ravel)


Gratis toegang - Mogelijkheid tot kleine restauratie en versnaperingen
(Vergeet niet uw hoed te dragen)

Mireille & Philippe

Bedankt voor uw vertrouwen en uw trouw! We hopen met u allen gedurende deze 3 feestelijke dagen de koningin van onze tuinen te mogen vieren. Om dit evenement te volgen, aarzel niet om u hier in te schrijven. Tot zeer binnenkort, Mireille & Philippe

Tips voor uw Rozelaars: hoe je de meest voorkomende fouten kunt vermijden?

Erken de belangrijkste vijanden van de rozelaars. Met enkele informatie kan u fouten helpen vermijden en het volledige potentieel van uw planten bereiken.

Erken en zoek de belangrijkste vijanden van de rozelaars:

De snoei in de herfst
In koude klimaten, zoals de onze, moet je snoeien in de herfst vermijden.  Dit creëert een sap die nadelig is voor de weerstand van de takken van de eerste vorst.

Droogte
Niets erger voor een rozenstruik dan een droge bodem. Droge grond verzwakt de plant die de voedselresten niet kan assimileren. Het is de toegangspoort tot alle zorgen.

Zanderig terrein
Weinig soorten rozen zullen op een te arme en weinig waterdoorlatende grond hun potentieel laten zien. Dit soort zandgronden kan altijd verbeterd worden.

Pijnboomschors
Pijnboomschors of harsachtige betekenen op korte termijn een zekere dood voor uw rozelaar. Gebruik liever een neutrale mulch als cacao, kastanje of verpulverd hardhout.

Donkere schaduw
Alle rozen hebben licht nodig, zonder uitzondering. Er zijn echter veel rozelaars die toch tevreden zijn met 4 uur direct zonlicht tijdens het groeiseizoen. Neem contact op met uw specialist om erachter te komen welke variëteiten deze zijn.

Veldmuizen
Aartsvijand van de rozen. Men ziet de aanwezigheid van de veldmuis vaak te laat. Zoek de ingangen van de galerijen en bindt de strijd aan tegen dit knaagdier of plant uw nieuwe rozenstruiken met rondom de kluit een metalen gaas.

Insecten
Natuurlijke vijanden zijn een aantal bladluizen. In het geval van besmetting, vermoedt dat er een nest mieren in de buurt zit en vernietig ze. Om te vechten tegen een mogelijke aanval van bladluizen denken we eerst aan savon noir (zachte zeep van Marseille). Vermeng een eetlepel met zeep in 1 liter water en besproei op de bladluizen. Het zal niet lang duren voor ze verdwijnen. Vergeet niet om kruiden die bladluizen afweren, te planten naast uw rozelaars zoals Lavendel, Alsem,... .

Stagnerende luchtvochtigheid
Geen enkele rozelaar zal in een te ondiepe grond verbeteren met te weinig bodem drainage. Als u een roos in een pot plant, voorzie dan een evacuatie gat en een drainagelaag van 5 cm aan de onderkant.

Onkruidverdelgers
Rozen verdragen geen herbiciden. Zuiver liever hun voeten met de hand en als je een onkruidverdelger wilt gebruiken moet je een spuit gebruiken dat alleen voor dit product bestemd is.

Een rozelaar vervangen door een andere rozelaar
Als u een nieuwe rozelaar wil planten in plaats van een oude rozenstruik, zal je de aarde moeten vervangen op ten minste 40 cm in alle richtingen en een desinfecterend middel (zoals "Rootgrow") moeten gebruiken op de bodem van de kuil voor je de nieuwe rozelaar plant.

Vindt hier tevens de lijst van de beste vrienden van uw rozelaars terug

chapeau FilRoses
Rozenkwekerij FilRoses - Le Temps les Roses
Achille Motte straat 19-21, 1350 Orp-Jauche, België